text.skipToContent text.skipToNavigation
The natural choice

Silta palīdzība Ukrainai sadarbībā ar Tibnor un Toyota

Izmantojot Tibnot ziedoto lokšņu metālu un caurules, četri dedzīgi cilvēki Toyota Material Handling rūpnīcā Mjēlbi savā brīvajā laikā ir izgatavojuši 160 apkures krāsniņas, lai tās ziedotu tiem, kam kara laikā Ukrainā ir vajadzīga palīdzība. "Tas ir pašsaprotami, ka mēs bijām uzreiz gatavi palīdzēt ar materiāliem, kad mums tos palūdza," saka Daniel Ribaric, Tibnor Key Account Manager.  

Henrik Ulin ikdienā Toyota Material Handling rūpnīcā Mjēlbi strādā par lāzergriešanas operatoru. Šī rūpnīca ir lielākā Toyota kravas automašīnu ražotne Eiropā. Šeit katru gadu tiek izgatavoti aptuveni 80 000 elektrisko noliktavas autokrāvēju un 100 000 rokas autokrāvēju.

Palīdzība Ukrainai

Henrik Ulin ir cilvēks, kurš ir sabiedriski aktīvs un ir nobažījies par visu, kas šobrīd notiek Ukrainā. Viņš kādu laiku bija domājis par to, kā vislabāk sniegt palīdzību karā cietušajiem. Šī gada sākumā viņam radās ideja, par kuru viņš informēja sava uzņēmuma vadību.

- Mani iedvesmoja citi uzņēmumi, kas īsteno pasākumus, lai sniegtu palīdzību Ukrainai, un domāju, ka arī es un mēs, Toyota, varētu palīdzēt. 

Sacīts darīts. Henriks nosūtīja e-pasta vēstuli Toyota Material Handlings rūpnīcas vadībai Mjēlbi, kurā viņš ierosināja izgatavot apkures krāsniņas.

– Nepagāja necik ilgs laiks, līdz saņēmu piekrišanu, kas mani neizsakāmi iepriecināja. Atlika tikai ķerties pie ražošanas. 

Pārdomāta konstrukcija

Krāsniņas, kas ir 60 cm garas, 20 cm dziļas un 30 cm platas, ir izgatavotas no lokšņu metāla, un tām ir ģeniāli vienkārša konstrukcija – pārvadāšanas laikā skurstenis atrodas krāsns iekšpusē un kājas ir ievietotas korpusā, lai tās būtu pēc iespējas vieglāk nogādāt  Ukrainā. Krāsniņu rasējumus Henrikam uzdāvināja uzņēmums Väderstadverken, savukārt materiālus, lokšņu metālu un caurules dūmvadiem, ziedoja Tibnor. 

– Kad Toyota mums jautāja, vai varam piedāvāt materiālus krāsniņu izgatavošanai, mēs, protams, teicām ”Jā”. Mums ir patiess prieks iesaistītiek pasākumā ar tik cēlu mērķi, tāpēc esam pagodināti, ka spējām sniegt arī savu ieguldījumu, saka Daniel Ribaric, Tibnor Account Manager.  

Tika nosūtītas 160 krāsnis

Kādā piektdienas vakarā pēc darba dienas beigām Henrik Ulin un trīs viņa kolēģi satikās Toyota rūpnīcā, lai sagrieztu lokšņu materiālu 160 apkures krāsniņu izgatavošanai. Pēc tam detaļas tika sametinātas kopā, un pēc dažām dienām krāsnis tika iekrautas brīvprātīgo kravas automašīnā, kas devās uz nelielu pilsētiņu pusceļā starp Ļvivu un Kijivu Ukrainā, kur atrodas palīdzības organizācijas "International Charitable Volunteer Fund of the Zinkiv Territorial Community" humānās palīdzības noliktava. Ukrainā krāsniņas saņems cietušie, lai ar tām apsildītu māju un uz tām gatavotu ēst. 

Papildus Tibnor un Toyota materiālus krāsniņu izgatavošanai ir piedāvājuši arī daži vietējie Mjēlbi uzņēmumi. 

– Esam ļoti pateicīgi visiem, kas iesaistījās un ziedoja materiālus. Es ļoti ceru, ka mūsu izgatavotās krāsniņas noderēs un sasildīs tos, kam tas nepieciešams, saka Henrik Ulin no Toyota Material Handling Mjēlbi. 

Sazinies ar mums jau šodien

Tibnor mērķis ir nodrošināt klientiem apkalpošanu, kas piedāvā labākos ekspertus un speciālistus tirgū. Kā varam jums izpalīdzēt?

Sazinies ar mums
Quick order
Delivery options
Selected date Partial delivery possible


Log In

I have forgotten my password

We are pleased that you want to become a customer with us. In order for you as a business customer to be able to shop from us, you need to apply for a customer account.

Apply for a customer account

*Note that we only sell to business customers, unfortunately not to private individuals. Applications without an organization number will not be processed.