17. aprīlis, 2019 14:04 CET

„Tibnor” noslēdz „Sanistål” tērauda izplatīšanas biznesa iegādi

„Tibnor” ir noslēdzis Dānijas otra lielākā tērauda izplatītāja, uzņēmuma „Sanistål” A/S, tērauda izplatīšanas biznesa iegādi. Darījumu, kas bija izziņots 2018. gada novembrī, šī gada martā apstiprināja Dānijas konkurences uzraugs. Pārņemtās tērauda izplatīšanas uzņēmējdarbības apgrozījums 2018. gadā bija aptuveni 1,9 miljardi SEK.

„Sanistål” tērauda izplatīšanas biznesa iegāde „Tibnor” pārstāvniecību ziemeļvalstīs padara pilnīgu, palielinot mūsu klātbūtni Dānijas tirgū, kur līdz šim bijām nemanāmi. „Tibnor” un „Sanistål” produkti cits citu labi papildina, un mēs tajā saskatām ievērojamu sinerģijas potenciālu,” saka „Tibnor” prezidents Mīkaels Nīkvists (Mikael Nyquist).

Darījumā ietilpa arī moderns un ļoti automatizēts tērauda izplatīšanas centrs Dānijas pilsētā Taulovā, apmēram 130 prasmīgu darbinieku Dānijā un Latvijā (no tiem 120 Dānijā un 9 Latvijā), četri pārstāvniecības biroji Dānijā un viens pārstāvniecības birojs un noliktava Latvijā.

„Ar prieku paziņoju arī, ka bijušais Sanistål izplatīšanas uzņēmējdarbības nodaļas vadītājs Henriks Ērskovs (Henrik Ørskov) tagad uzņemsies „Tibnor Denmark” vecākā viceprezidenta pienākumus. Henrikam ir ievērojama pieredze pārdošanas, sagādes un uzņēmējdarbības attīstīšanas jomā. Līdzšinējais vietējais vadītājs Sērens Pliniusens (Søren Pliniussen) turpinās savu darbu pārdošanā „Tibnor” ietvaros,” saka Mīkaels Nīkvists.

Attēls: Henriks Ērskovs, „Tibnor Denmark” vecākais viceprezidents