9. novembris, 2018 08:11 CET

“Tibnor” iegādājas “Sanistål” tērauda izplatīšanas biznesu

SSAB meitasuzņēmums “Tibnor” ir vienojies nopirkt otra lielākā tērauda izplatītāja Dānijā – akciju sabiedrības “Sanistål” A/S – tērauda izplatīšanas biznesu. Tas palīdzēs sasniegt SSAB stratēģisko mērķi – nostiprināt savu pozīciju Ziemeļvalstu tirgū. Šī tērauda izplatīšanas biznesa apgrozījums 2017. gadā bija apmēram 1,8 miljardi Zviedrijas kronas. Pēc Dānijas konkurences uzraudzības iestādes atļaujas saņemšanas darījums tiks pabeigts 2019. gada otrajā ceturksnī.

“Sanistål” tērauda izplatīšanas biznesa iegāde nostiprinās “Tibnor” pozīciju Ziemeļvalstu tirgū, palielinot mūsu klātbūtni Dānijas tirgū, kur mēs pašlaik neesam redzami. “Tibnor” un “Sanistål” piedāvātie izstrādājumi labi papildina cits citu, un mēs tajā saskatām ievērojamu sinerģijas potenciālu,” stāsta Mikaels Nīkvists (Mikael Nyquist), “Tibnor” valdes priekšsēdētājs.

SSAB stratēģijas galvenais mērķis ir ieņemt vadošo pozīciju Ziemeļvalstu tirgū. SSAB meitasuzņēmumam “Tibnor” ir nozīmīga loma šīs pozīcijas saglabāšanā. Tērauda izplatīšanas biznesa iegāde ievērojami uzlabos “Tibnor” stāvokli Dānijas tirgū. Spēcīgāks izplatīšanas kanāls nodrošinās SSAB efektīvu iespēju palielināt tērauda pārdošanas apjomu, kā arī uzlabos uzņēmējdarbības cikla vadības spēju.

Ar tērauda izplatīšanas biznesa iegādi papildu SSAB stāvokļa nostiprināšanai Ziemeļvalstu tērauda tirgū un apgrozāmo līdzekļu efektivitātes palielināšanai SSAB un “Tibnor”cer trīs gadu laikā realizēt ikgadējo sinerģijas ietekmi apmēram SEK 50 miljonu vērtībā. “Sanistål” tērauda izplatīšanas biznesu “Tibnor” iegādājas aktīvu pārdošanas darījumā par neto vērtību apmēram SEK 630 miljoni. Sagaidāms, ka pirkuma rezultāts būs ienākumu un naudas plūsmas palielināšanās pēc darījuma pabeigšanas.

Pirkumā ietilpst arī “Sanistål” modernais un ļoti automatizētais tērauda izplatīšanas centrs (42,000 m2) Taulovā un trīs pārstāvniecības biroji Dānijā un pārstāvniecības birojs Latvijā. Darījuma rezultātā uz “Tibnor” pāries apmēram 130 darbinieku.